Šahovski klub Crvena Zvezda će od septembra početi sa upisom polaznika u novoosnovanu Školu šaha „Crvena Zvezda – Svetozar Gligorić“. Naš klub se otvaranjem školice šaha, posle dve godine pauze vraća onome za šta su se zalagali mnogi naši velemajstori – učenju dece šahovskoj igri.

Škola počinje sa radom 1. septembra 2017. godine, s početkom nove školske godine, a vodiće je naš fidemajstor Borko Vujačić. Škola košta 1.500 dinara mesečno, a časovi će biti održavani radnim danima dva puta nedeljno.

Mogućnost upisa imaju deca uzrasta od 6 godina i starija, a nastava će biti organizovana u prostorijama ŠK Crvena Zvezda na Voždovcu, u Ulici Ustanička 64/14. U planu je da časovi šaha za decu budu organizovani i u Nastavnom centru Informatika a.d. u Beogradu, u Ulici Jevrejska 32, 2. sprat.

Stručni program škole je napravio Zvezdin velemajstor Boško Abramović prema teorijskim i praktičnim istraživanjima ruskih majstora šaha, koji su, kako on tvrdi, dali najveći doprinos modernoj teoriji i praksi šaha i ujedno doveli šahovsku umetnost do nivoa kulta.

Polaznici škole učiće iz teorije i iskustava Averbaha, Kotova, Judoviča, Talja, Žuravleva, Čehova, Komljakova i drugih, a dobijaće i domaće zadatke. Takođe, svi polaznici imaće mogućnost da, u zavisnosti od stepena znanja i napredovanja, učestvuju na pionirskim i omladinskim šahovskim takmičenjima.

Iznedrili smo mnoga velika šahovska imena koja su decenijama unazad osvajala domaće i svetske šampionate i neprikosnoveno stajala na šahovskom tronu. Iz Zvezdinog „gnezda“ ka samom vrhu svetski priznatih šahista krenuli su Svetozar Gligorić, Borislav Ivkov, Draško Velimirović, Aleksandar Matanović…

Školom koja nosi ime našeg i svetski priznatog velemajstora želimo da nastavimo tradiciju stvaranja šahovskih legendi, dostojnih ali i boljih od svojih prethodnika.

Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže.

Detaljnije informacije na tel: 011/34-40-361

Elektronska pošta: kontakt@sahklubcrvenazvezda.rs