Шаховски клуб Црвена Звезда ће од септембра почети са уписом полазника у новоосновану Школу шаха „Црвена Звезда – Светозар Глигорић“. Наш клуб се отварањем школице шаха, после две године паузе враћа ономе за шта су се залагали многи наши велемајстори – учењу деце шаховској игри.

Школа почиње са радом 1. септембра 2017. године, с почетком нове школске године, а водиће је наш фидемајстор Борко Вујачић. Школа кошта 1.500 динара месечно, а часови ће бити одржавани радним данима два пута недељно.

Могућност уписа имају деца узраста од 6 година и старија, а настава ће бити организована у просторијама ШК Црвена Звезда на Вождовцу, у Улици Устаничка 64/14. У плану је да часови шаха за децу буду организовани и у Наставном центру Информатика а.д. у Београду, у Улици Јеврејска 32, 2. спрат.

Стручни програм школе је направио Звездин велемајстор Бошко Абрамовић према теоријским и практичним истраживањима руских мајстора шаха, који су, како он тврди, дали највећи допринос модерној теорији и пракси шаха и уједно довели шаховску уметност до нивоа култа.

Полазници школе учиће из теорије и искустава Авербаха, Котова, Јудовича, Таља, Журавлева, Чехова, Комљакова и других, а добијаће и домаће задатке. Такође, сви полазници имаће могућност да, у зависности од степена знања и напредовања, учествују на пионирским и омладинским шаховским такмичењима.

Изнедрили смо многа велика шаховска имена која су деценијама уназад освајала домаће и светске шампионате и неприкосновено стајала на шаховском трону. Из Звездиног „гнезда“ ка самом врху светски признатих шахиста кренули су Светозар Глигорић, Борислав Ивков, Драшко Велимировић, Александар Матановић…

Школом која носи име нашег и светски признатог велемајстора желимо да наставимо традицију стварања шаховских легенди, достојних али и бољих од својих претходника.

Позивамо све заинтересоване да нам се придруже.

Детаљније информације на тел: 011/34-40-361

Електронска пошта: kontakt@sahklubcrvenazvezda.rs