На шаховском небу шаховска екипа нашег клуба засијала је пуним сјајем освојивши Треће место на Купу Шампиона Европе које се играло у граду Драчу у Албанији од 30.09.2023. до 08.10.2023. године. Од 2012. године руководство Шаховског клуба заједно са директором Драгољубом Раичевићем покушава да поврати стари сјај и заузме место које припада најбољима.

Уз помоћ генералног спонзора компаније „Дата-Дривен Лаб.“ и Спортског друштва успели смо да у клуб доведемо репрезентативку Аделу Великић и омладинску репрезентативку Јовану Срдановић, уз Јовану Рапорт, велемајсторку и две стране велемајсторке Елина Денилијан и Лилит Мкртчијан створили једну компактну екипу која је на Купу шампиона Европе показала право лице. Освајање Трећег места је највећи успех клуба од његовог оснивања. Мислим да ни руководство клуба ни играчи нису свесни који су успех остварили. Нисмо имали времена да се радујемо том успеху јер смо само препаковали кофере и кренули на Првенство Прве лиге Србије за жене које се игра од 10.10.-20.10.2023. године где нам је жеља да освојимо Прво место и пехар Шампиона Србије вратимо у витрине нашег клуба.

Мора се истаћи да је наша такмичарка Адела Великић појединачно освојила Треће место на четвртој табли. У последњем мечу који смо играли са екипом Газ из Укарјине коју су сачињавале све репрезентативке Украјине извојевали смо победу од 2½:1½, што нам је и донело треће место.

Дирекотор
Драгољуб Раичевић – Раичко