Biznis šahovska liga

Legenda svetskog šaha, velemajstor Svetozar Gligorić na pitanje šta je šah, odgovorio je da je šah borba sa samim sobom.

Prema tome, prvo morate pobediti sebe, svoje strahove, nesigurnosti i zablude da bi mogli da krenete, sigrni u sebe i svoje vrednosti, sa pozitivnom energijom, ka realnom putu koji donosi pobedu nad vašim šahovskim protivnikom.

Postavlja se pitanje : Ko je protivnik danas, ne samo šahistima već i svetu uopšte?!

To je nevidljivi protivnik zvan Korona virus – Covid 19.

Zbog njega su na neko vreme stala sva šahovska događanja, susreti dobrih prijatelja u šahovskim klubovima, na Kalemegdanu i na drugim mestima gde je šah bio redovna, uobičajena pojava.

Šah klub Crvena Zvezda, poštujući sve preporuke nadležnih institucija kreće u obračun sa nevidljivim protivnikom.

Šahovski klub Crvena zvezda objavljuje inicijativu za organizaciju Biznis šahovske lige, pojedinačne i ekipne. Ekipe broje 4 člana.

Ako situacija sa virusom dozvoli liga bi se igrala u našim prostorijama u Ustaničkoj 64, na 14-tom spratu. Obezbeđene su garniture, šahovski satovi i dobri uslovi za igru.

Adresa E-pošte za prijave učesnika je sahklubcrvenazvezda@gmail.com.

Prijave su moguće do 23.11.2020 godine. Pravo prijavljivanja imaju sva privredna društva i preduzetnici, organi državne uprave i lokalne samouprave, koji žive i rade uz magičnu igru na 64 polja – ŠAH.

Ukoliko iz zdravstveno – bezbednosnih razloga to ne bude moguće, Covid 19 ćemo pobediti igrajući on – line. Svaka partija odigrana u ovo doba je jedna velika značajna pobede za sve koji učestvuju.

Propozicije takmičenja zavisiće od broja prijavljenih.

Sa zadovoljstvom čekamo vašu prijavu.

Svi šahisti su jednog roda. Gens una sumus! Do pobede!