Бизнис шаховска лига

Легенда светског шаха, велемајстор Светозар Глигорић на питање шта је шах, одговорио је да је шах борба са самим собом.

Према томе, прво морате победити себе, своје страхове, несигурности и заблуде да би могли да кренете, сигрни у себе и своје вредности, са позитивном енергијом, ка реалном путу који доноси победу над вашим шаховским противником.

Поставља се питање : Ко је противник данас, не само шахистима већ и свету уопште?!

То је невидљиви противник зван Корона вирус – Covid 19.

Због њега су на неко време стала сва шаховска догађања, сусрети добрих пријатеља у шаховским клубовима, на Калемегдану и на другим местима где је шах био редовна, уобичајена појава.

Шах клуб Црвена Звезда, поштујући све препоруке надлежних институција креће у обрачун са невидљивим противником.

Шаховски клуб Црвена звезда објављује иницијативу за организацију Бизнис шаховске лиге, појединачне и екипне. Екипе броје 4 члана.

Ако ситуација са вирусом дозволи лига би се играла у нашим просторијама у Устаничкој 64, на 14-том спрату. Обезбеђене су гарнитуре, шаховски сатови и добри услови за игру.

Адреса Е-поште за пријаве учесника је sahklubcrvenazvezda@gmail.com.

Право пријављивања имају сва привредна друштва и предузетници, органи државне управе и локалне самоуправе, који живе и раде уз магичну игру на 64 поља – ШАХ.

Уколико из здравствено – безбедносних разлога то не буде могуће, Covid 19 ћемо победити играјући он – лине. Свака партија одиграна у ово доба је једна велика значајна победе за све који учествују.

Пропозиције такмичења зависиће од броја пријављених.

Са задовољством чекамо вашу пријаву.

Сви шахисти су једног рода. Gens una sumus! До победе!