Дана 08.06.2020 године, у просторијама „Медија Центра“ на стадиону „Рајко Митић“ у Београду, одржана је трећа редовна изборна Скупштина шаховског клуба „Црвена Звезда“ на којој је изабрано ново руководство које ће у наредне четири године водити наш клуб ка новим успесима и повратку на старе стазе славе.

За председника Скупштине изабран је Владимир Шкундрић, досадашњи заменик председника, док је за заменика председника Скупштине изабран Саво Радић.

Потпредседници су:

 1. Влада Крстивојевић – председник Надзорног одбора „Скијалишта“ Београд
 2. Проф. др Даница Грујичић – директор Института за онкологију
 3. Проф. Слободан Рељић, новинар

За председника Управног одбора изабран је Александар Срећковић Кубура, наш познати глумац, велики Звездаш и љубитељ игре на 64 поља. За заменика је изабран Филип Срећковић –  „Информатика“, дипл.инг.електротехнике

Чланови Управног одбора су:

 1. Проф. Зоран Грубишић
 2. Немања Петровић – директор у компанији „Дунав осигурање“ Београд
 3. Мр Рајко Ковић – извршни директор у ЈП „Железнице Србије“
 4. Љубомир Илкић – дипл.правник
 5. Бошко Абрамовић – велемајстор
 6. Иван Ристић, предузетник, отац нашег најбољег јуниора Луке Ристића, освајача бронзане медаље на кадетском првенству Европе
 7. Миливоје Илић – досадашњи председник Скупштине
 8. Милован Глишић – радник ГО Раковица

За директора клуба поново је изабран Драгољуб Раичевић Раичко, који је ту функцију обављао и у претходном мандату, док је за спортског директора изабран Стефан Ђурић – велемајстор и капитен мушке екипе.

Новоизабрано руководство  преузело је обавезу да у што краћем року финансијски стабилизује клуб и пронађе генералног спонзора чије ће име бити додано уз име клуба.

Не заборавимо, Шаховски клуб „Црвена Звездa“ један је од оснивача Спортског друштва „Црвена Звезда“, вишеструки екипни првак и освајач Купа Србије, за чије су се боје борили и славу клуба проносили највећа  имена овог спорта: Љубомир Љубојевић, Бора Ивков, Александар Матановић, Светозар Глигорић, Стефан Ђурић,Вера Недељковић,Катарина Јовановић, Гордана Марковић и други.

У славу наше Црвене Звезде, пожелимо новоизабраном руководству много успеха у раду и да нас сигурном руком води ка остварењу нових спортских победа и враћању клуба на место које му по историји, угледу и значају за развој шаховског спрота у Србији и припада.