Dana 08.06.2020 godine, u prostorijama „Medija Centra“ na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu, održana je treća redovna izborna Skupština šahovskog kluba „Crvena Zvezda“ na kojoj je izabrano novo rukovodstvo koje će u naredne četiri godine voditi naš klub ka novim uspesima i povratku na stare staze slave.

Za predsednika Skupštine izabran je Vladimir Škundrić, dosadašnji zamenik predsednika, dok je za zamenika predsednika Skupštine izabran Savo Radić.

Potpredsednici su:

 1. Vlada Krstivojević – predsednik Nadzornog odbora „Skijališta“ Beograd
 2. Prof. dr Danica Grujičić – direktor Instituta za onkologiju
 3. Prof. Slobodan Reljić, novinar

Za predsednika Upravnog odbora izabran je Aleksandar Srećković Kubura, naš poznati glumac, veliki Zvezdaš i ljubitelj igre na 64 polja. Za zamenika je izabran Filip Srećković –  „Informatika“, dipl.ing.elektrotehnike

Članovi Upravnog odbora su:

 1. Prof. Zoran Grubišić
 2. Nemanja Petrović – direktor u kompaniji „Dunav osiguranje“ Beograd
 3. Mr Rajko Ković – izvršni direktor u JP „Železnice Srbije“
 4. Ljubomir Ilkić – dipl.pravnik
 5. Boško Abramović – velemajstor
 6. Ivan Ristić, preduzetnik, otac našeg najboljeg juniora Luke Ristića, osvajača bronzane medalje na kadetskom prvenstvu Evrope
 7. Milivoje Ilić – dosadašnji predsednik Skupštine
 8. Milovan Glišić – radnik GO Rakovica

Za direktora kluba ponovo je izabran Dragoljub Raičević Raičko, koji je tu funkciju obavljao i u prethodnom mandatu, dok je za sportskog direktora izabran Stefan Đurić – velemajstor i kapiten muške ekipe.

Novoizabrano rukovodstvo  preuzelo je obavezu da u što kraćem roku finansijski stabilizuje klub i pronađe generalnog sponzora čije će ime biti dodano uz ime kluba.

Ne zaboravimo, Šahovski klub „Crvena Zvezda“ jedan je od osnivača Sportskog društva „Crvena Zvezda“, višestruki ekipni prvak i osvajač Kupa Srbije, za čije su se boje borili i slavu kluba pronosili najveća  imena ovog sporta: Ljubomir Ljubojević, Bora Ivkov, Aleksandar Matanović, Svetozar Gligorić, Stefan Đurić,Vera Nedeljković,Katarina Jovanović, Gordana Marković i drugi.

U slavu naše Crvene Zvezde, poželimo novoizabranom rukovodstvu mnogo uspeha u radu i da nas sigurnom rukom vodi ka ostvarenju novih sportskih pobeda i vraćanju kluba na mesto koje mu po istoriji, ugledu i značaju za razvoj šahovskog sprota u Srbiji i pripada.