Šahisti Crvene Zvezde danas su u Novom Sadu, mečom protiv irskih kolega, počeli svoj put ka osvajanju Kupa šampiona Evrope.

Poteze i realizacije Zvezdinih velemajstora, ali i duele ostalih evropskih šahista, u narednih sedam dana možete UŽIVO pratiti na našem sajtu.

Crveno-bele boje na ovom evropskom šampionatu braniće velemajstori  Stefan Đurić, Boško Abramović i Dejan Antić, internacionalni majstori Radomir Govedarica i Saša Veličković, kao i fidemajstor Borko Vujačić.

Kup šampiona Evrope igra se po švajcarskom sistemu, u sedam kola, a na njemu učestvuju 62 ekipe iz 27 evropskih zemalja.

„Učešće Crvene Zvezde na evropskom Kupu šampiona je velika čast za nas i ujedno nagrada našim šahistima za ulazak u Prvu ligu Srbije“, kaže kapiten Zvezdinog tima i direktor ŠK Crvena Zvezda Dragoljub Raičević.

Raičević podseća da Zvezdini šahisti posle 32 godine učestvuju na jednom evropskom takmičenju i ističe da su po rejtingu na 27. mestu.

„Naš dolazak na ovaj evropski Kup predstavlja i ponovnu afirmaciju ŠK Crvena Zvezda na međunarodnoj šahovskoj sceni, uzimajući u obzir da je Beograd nekada bio prestonica šaha u Evropi“, navodi Raičević.