Jovanović Dušan pobednik je Letnjeg Opena 2018 koji je održan u prostorijama restorana Jezero, na Adi Ciganliji, u periodu od 4. – 12. avgusta.

Nakon dugih i neiscrpnih borbi, Jovanović je zauzeo prvo mesto sa osvojenih 7.5 poena. IM Žakić Srdjan, IM Ostojić Nikola i GM Todorović Goran podelili su drugo mesto sa 7 poena, dok je peto mesto podelilo 7 igrača sa 6.5 poena.

Konačna rang lista dostupna je ovde.

Na turniru su učestvovali i članovi našeg kluba: Ostojić Katarina i Luka Ristić. Katarina, član prvoligaškog ženskog tima ŠK Crvena Zvezda, osvojila je 22. mesto sa 5.5 poena i bila je trećeplasirani ženski igrač na turniru uz osvojenih 22 rejting poena.

Aktuelni šampion Srbije u kategoriji do 12 godina, Luka Ristić, nesrećnim porazom u poslednjem kolu završio je turnir na 36. mestu sa osvojenih 5 poena, uz zlatnu medalju u kategoriji do 12 godina!

Na turniru je učestvovalo 117 igrača iz Srbije, Slovenije i Švedske, od kojih je čak 40 igrača imalo manje od 18 godina. Pored fenomenalnih uslova za igru, organizator je ove godine obezbedio i rekordni nagradni fond u iznosu od 283.000 dinara!