U čast prijatelja kluba koji su tokom prethodne godine podržavali šahovski klub Crvena zvezda, 3. februara smo organizovali Matine zahvalnosti u kafani „Dobar znak“.

Okupljenima se na početku večeri obratio predsednik šahovskog kluba Crvena zvezda Aleksandar Srećković Kubura zahvalivši se svim zaljubljenicima u šahovsku igru koji su prepoznali kvalitete i ogroman entuzijazam Zvezdinog tima.

– Nadamo se da će muška ekipa ove godine da se vrati u prvu ligu, a naše dame postanu šampionke Srbije. Takođe, želimo i da naši talentovani juniori „prešišaju“ Vas starije, pošto se ja tu ne prepoznajem, rekao je Kubura.

Srećković je, osvrćući se na godinu iza nas, izdvojio novu Zvezdinu akciju čiji je cilj popularizacija šaha – biznis ligu koja okuplja sve više zaljubljenika u igru na 64 polja.

On je, takođe, izrazio nadu i da će se ovi šahovski turniri koji su se usled pandemije korona virusa odvijali „onlajn“ preći u „oflajn“ mod i da ćemo igru i druženje nastaviti u prostorijama kluba u Ustaničkoj 64.

– Posebno smo srećni što smo dobili i kuma šahovskog kluba Crvena zvezda za 2022. godinu – preduzeće Naša Mesta d.o.o. koje se bavi izdavačkom delatnošću, marketingom i komunikacijama, dodao je predsednik kluba.

Tokom 2021. godine šahovski klub podržali su 011, Extreme, Fondacija Zajedno za mlade prof. dr Danica Grujičić, Edex, Gradska opština Voždovac, Allen Carr’s Easy Way, Avantech, Perihard, Čarli i anđeli, Key4S, Bold Structure, Beo Pumpe, Fractal, Triton IT, Informatika, Computer Support, Zlatibor gradnja Beograd ad, Advokatska kancelarija Bojović, Kafana New York.

Kroz muzički program večeri vodio nas je vokalno-instrumentalni sastav „Naše seke“, a prisutni su sa velikim oduševljenjem prihvatili iznenađujuću kombinaciju džeza i bluza sa stihovima evergrin i starogradskih pesama.