Шаховска бизнис лига коју је покренуо ШК Црвена звезда створена је са циљем популаризације шаха међу привредницима и појединцима који би своје стратешке и тактичке замисли радо применили и на табли са 64 поља.

За учешће у новој лиги већ се пријавило више од 20 екипа еминентних српских компанија. У првом кругу квалификација, које су одржане ове недеље, учествовали су врсни шахисти из бројних ИТ компанија. Међу њима су се истакли тимови из компанија Fractal, Triton и TNation. Најбољи пласман међу привредницима освојио је Алан Албуљ из компаније Extreme са добијених 6 од 8 партија и највећим бројем поена оствареним за свој тим.

Као гостујући тим на такмичењу снаге су са искусним шахистима укрстили и пионири шаховског клуба Црвена звезда. Најмлађи учесник је био 11-годишњи Лазар Петронијевић.

Квалификације су, због епидемиолошке ситуације, одржане на платформи Lichess складу са правилима онлине шаха.

– Звездина шаховска бизнис лига жели да окупи своје навијаче и љубитеље и у шаху, а уједно да подстакне успешне и остварене играче да подрже младе таленте и будуће велемајсторе који су део Звездине школе шаха, рекао је глумац Александар Срећковић Кубура, председник Управног одбора ШКЦЗ.

Прво коло шаховске бизнис лиге трајаће до 30. децембра.

Позив за учешће у бизнис лиги шаховског клуба Црвена звезда је и даље отворен.

Пријаве се могу послати на мејл: sahklubcrvenazvezda@gmail.com