Povodom 77. godišnjice u Medija centru 4. marta okupile su se legende Crvene zvezde, proslavljeni sportisti, rukovodioci, sadašnji prvotimci i buduće zvezde.

Tradicionalna proslava rođendana počela je sa specijalnim pozdravom najmlađima, onima koji rastu uz Zvezdu i već su počeli da osvajaju medalje za crveno-bele.

Nakon toga zvezdaše je pozdravio dr Nebojša Čović, predsednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda, koji se osvrnuo na rezultate koje su naši sportisti i klubovi ostvarili u 2021. godini i tom prilikom je čestitao 77. rođendan svim sportistima, trenerima, rukovodiocima, prijateljima i navijačima Crvene zvezde.

Na obeleževanju 77-godišnjice  izabrani su najbolji sportisti i klubovi SD Crvena zvezda u protekloj godini.

Krenulo se od najmlađih, pa je za najboljeg pionira nagradu primio atletičar Mihajlo Kiš od dr Miodraga Lemajića, člana UO SD Crvena zvezda. Za najbolju pionirku proglašena je skijašica Emilija Đurović, a nagradu je primila od Draška Markovića, člana UO SD Crvena zvezda. Najbolji pionirski klub u protekloj godini bio je Teniski klub Crvena zvezda, a nagradu u ime kluba primio je Aleksa Oparica, prvi reket od Mileta Samardžić, predsednika Nadzornog odbora SD Crvena zvezda.

Najbolji kadet u prethodnoj godini bio je šahista Luka Ristić, koji je nagradu primio iz ruku Darka Milunovića i Milana Baštinca, članova UO SD Crvena zvezda iz Republike Srpske.

Luka Ristić nagrada

Foto: Ivica Veselinov

Za najbolju kadetkinju Crvene zvezde proglašena je rvačica Maša Perović. Odbojkaši Crvene zvezde dobili su nagradu za najbolji kadetski klub.

Vaterpolista Rodoljub Gajić dobio je priznanje za najboljeg juniora. Najbolja juniorka Crvene zvezde u protekloj godini bila je karatistkinja Emilija Antanasijević.

Veslači i veslačice Crvene zvezde dobitnici su nagrade za najbolji juniorski klub.

Za najboljeg trenera mladih proglašen je trener karatista Crvene zvezde Igor Gajić.

Vaterpolista Vladimir Mišović dobitnik je nagrade za najboljeg mlađeg seniora. Za najbolju mlađu seniorku proglašena je džudistkinja Andrea Stojadinov.

Priznanje „Crveno-belo srce“ pripalo je Fondaciji Delije.

Priznanje za medijsku ličnost godine pripala je reditelju Jugu Radivojeviću koji je nagradu primio od Zorana Avramovića, direktora Crvena zvezda marketinga i glavnog i odgovornog urednika Zvezdine revije.

Priznanje za poslovnog partnera godine pripala je kompaniji Telekom Srbija. Nagradu u ime kompanije primio je Draško Marković, izvršni direktor za ljudske resurse, od dr Nebojše Čovića, predsednika UO SD Crvena zvezda i predsednika KK Crvena zvezda.

Specijalno priznanje našeg Sportskog društva pripalo je Atletskom klubu Crvena zvezda koji je tokom 2021. godine na domaćoj sceni osvojio čak 7 ekipnih trofeja.

Košarkaški klub Crvena zvezda dobitnik je Specijalnog priznanja SD Crvena zvezda. Zvezda je u protekloj godini osvojila Kup Radivoja Koraća, ABA ligu i „prišila“ drugu zvezdicu iznad grba osvajanjem titula prvaka Srbije.

Džudoke Crvene zvezde su i u 2021. godini briljirale na tatamiju kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni, ali sezona za nama s pravom se može nazvati najuspešnijom godinom u istoriji našeg kluba i džudo sporta u Srbiji. Džudo klub Crvena zvezda je specijalno priznanje dobio za osvajanje vicešampionske titule u Ligi šampiona, kao i duple krune na Ekipnom prvenstvu Srbije.

Dragiša Vučinić i Svetozar Mijailović dobitnici nagrade za životno delo

Dobitnik Nagrade za životno delo je legendarni košarkaš Dragiša Vučinić, a nagradu mu je uručio prof. dr Petar Škundrić, predsednik Skupštine SD Crvena zvezda. Nagrada za životno delo pripala je i Svetozaru Mijailoviću, a priznanje je dobio od Dragana Džajića, treće Zvezdine zvezde i počasnog predsednika FK Crvena zvezda.

Najbolji stručnjak u Sportskom društvu u protekloj godini je Dejan Radonjić, trener crveno-belih košarkaša, osvajača „triple krune“.

Nakon toga usledile su nagrade najboljim seniorima u protekloj godini.

Fudbalski klub najbolji klub SD Crvena zvezda

Za najboljeg sportistu Crvene zvezde u protekloj godini proglašen je fudbaler Crvene zvezde Mirko Ivanić. Nagradu za najbolju sportistkinju dobila je košarkašica Maša Janković.

U protekloj godini za najbolji klub Sportskog društva Crvena zvezda je proglašen Fudbalski klub. U ime kluba pehar je primio Zvezdan Terzić, generalni direktor FK Crvena zvezda, a pehar je uručio prof. dr Petar Škundrić, predsednik Skupštine SD Crvena zvezda.

Na kraju proslave prisutnima se opbratio Zvezdan Terzić, generalni direktor FK Crvena zvezda koji je istakao „da je obeležavanje rođendana uvek lep događaj, jer tada okupljamo nama drage ljude i podsećamo se lepih trenutaka. Tako smo se i danas okupili ovde da obeležimo 77. rođendan naše Crvene zvezde, najvećeg kluba na ovim prostorima i najvećeg i najboljeg sportskog društva u Evropi“.