Kompanija „Data-Driven Lab“, 16. avgusta 2022. potpisala je ugovor o sponzorstvu sa šahovskim klubom „Crvena Zvezda“ na tri godine.

„Partnerstvo sa sportskim klubovima Srbije nije ograničeno na običan brending, to je bitan element politike društvene odgovornosti, koju naša kompanija neprekidno sprovodi. Za nas je sport odraz odlučnosti, izdržljivosti, požrtvovanja i težnje ka pobedi. Siguran sam da će naš doprinos razvoju srpskog sporta stvoriti nove mogućnosti i otvoriti vidike za buduće pobednike svetskih takmičenja i olimpijske šampione“ – izjavio je glavni izvršni direktor „Data-Driven Lab“ Evgenij Atamančuk.

Na ceremoniji potpisivanja g-n Evgenij je istakao da izbor ovog sporta nije bio slučajan: „Šah je istovremeno i igra, i sport, pa ček i umetnost. Tu se prepliću nauka i tehnologije, iste su i osnov brenda „Data-Driven Lab“. U svojem radu oslanjamo se na data-driven pristup, napredne tehnologije i principe neki od kojih su bliski sportskim. Bitno nam je da naši partneri dele našu filozofiju i vrednosti kojima se rukovodimo“.

„Za nas je velika čast da dobijemo ovako snažnu podršku od kompanije „Data-Driven Lab“. Zahvaljujući tome, stekli smo mogućnost da pružimo sve neophodne resurse našem ženskom timu u borbi za prva tri mesta u ligi koje vode u Kup evropskih šampiona. Takođe planiramo trijumfalni povratak muškog tima u Prvu ligu, kao i konsolidaciju juniorskog tima kojom bi bio omogućen postepeni prelazak u seniorski ligu“, — smatra predsednik skupštine kluba Vladimir Škundrić.

„Data-Driven Lab“ je međunarodna kompanija koja posluje u 15 zemalja sa sedištem u Beogradu. Kompanija je naročito zastupljena u Jugo-Istočnoj Aziji, Evropi, Južnoj Americi, Africi i Australiji. „Data-Driven Lab“ pruža široki spektar usluga digitalnog marketinga, analize podataka i razvoja digitalnih B2B proizvoda.