Компанија „Data-Driven Lab“, 16. августа 2022. потписала је уговор о спонзорству са шаховским клубом „Црвена Звезда“ на три године.

„Партнерство са спортским клубовима Србије није ограничено на обичан брендинг, то је битан елемент политике друштвене одговорности, коју наша компанија непрекидно спроводи. За нас је спорт одраз одлучности, издржљивости, пожртвовања и тежње ка победи. Сигуран сам да ће наш допринос развоју српског спорта створити нове могућности и отворити видике за будуће победнике светских такмичења и олимпијске шампионе“ – изјавио је главни извршни директор „Data-Driven Lab“ Евгениј Атаманчук.

На церемонији потписивања г-н Евгениј је истакао да избор овог спорта није био случајан: „Шах је истовремено и игра, и спорт, па чек и уметност. Ту се преплићу наука и технологије, исте су и основ бренда „Data-Driven Lab“. У својем раду ослањамо се на дата-дривен приступ, напредне технологије и принципе неки од којих су блиски спортским. Битно нам је да наши партнери деле нашу филозофију и вредности којима се руководимо“.

„За нас је велика част да добијемо овако снажну подршку од компаније „Data-Driven Lab“. Захваљујући томе, стекли смо могућност да пружимо све неопходне ресурсе нашем женском тиму у борби за прва три места у лиги које воде у Куп европских шампиона. Такође планирамо тријумфални повратак мушког тима у Прву лигу, као и консолидацију јуниорског тима којом би био омогућен постепени прелазак у сениорски лигу“, — сматра председник скупштине клуба Владимир Шкундрић.

„Data-Driven Lab“ је међународна компанија која послује у 15 земаља са седиштем у Београду. Компанија је нарочито заступљена у Југо-Источној Азији, Европи, Јужној Америци, Африци и Аустралији. „Data-Driven Lab“ пружа широки спектар услуга дигиталног маркетинга, анализе података и развоја дигиталних Б2Б производа.