Zvezda će organizovati simultanku u zatvoru gde će dvojica velemajstora igrati sa 20 osuđeniika

Šahovski klub Crvena zvezda donirao je 17 tabli i satova Kazneno-popravnom zavodu u Padinskoj skeli sa željom da tamo zaživi šahovska sekcija.

Delegacija kluba na čelu sa predsednikom Aleksandrom Srećkovićem Kuburom, direktorom Dragoljubom Raičkovićem i dvojicom velemajstora Boškom Abramovićem i Stefanom Đurićem, posetila je ovaj zavod.

U srdačnom razgovoru sa upravnikom Vladimirom Bukvićem i načelnikom za tretman Sašom Popovićem, dogovorena je dalja saradnja dve isntitucije.

Zvezda će kad se budu stekli uslovi organizovati simultanku u zatvoru gde će dvojica velemajstora odigrati sa 20 osuđeniika partiju šaha, ali je takođe predviđena i organizacije kulturnog programa.

–  Ovde smo na inicijativu rukovodstva Zavoda. Na licu mesta smo videli njihov trud da osudjenike tokom izdržavanje kazne pripreme za punopravne članove društa u socijalnom i ekonomskom smislu. U tom plemenitom nastojanju, od nas i mene lično će uvek imati podršku. Kao konkretan korak je dogovorena šahovska simultanka  između našeg kluba i Zavoda u Padinskoj skeli, koju ću pokušati da dodatno oplemenim pozorišnom predstavom. Ujedno pozivamo i druge da pružamo ruke ljudima koji žele da se vrate na pravi put- rekao je predsednik kluba, inače poznati srpski glumac Aleksandar Srećković Kubura.