Шахисти Црвене Звезде данас су у Новом Саду, мечом против ирских колега, почели свој пут ка освајању Купа шампиона Европе.

Потезе и реализације Звездиних велемајстора, али и дуеле осталих европских шахиста, у наредних седам дана можете УЖИВО пратити на нашем сајту.

Црвено-беле боје на овом европском шампионату браниће велемајстори  Стефан Ђурић, Бошко Абрамовић и Дејан Антић, интернационални мајстори Радомир Говедарица и Саша Величковић, као и фидемајстор Борко Вујачић.

Куп шампиона Европе игра се по швајцарском систему, у седам кола, а на њему учествују 62 екипе из 27 европских земаља.

„Учешће Црвене Звезде на европском Купу шампиона је велика част за нас и уједно награда нашим шахистима за улазак у Прву лигу Србије“, каже капитен Звездиног тима и директор ШК Црвена Звезда Драгољуб Раичевић.

Раичевић подсећа да Звездини шахисти после 32 године учествују на једном европском такмичењу и истиче да су по рејтингу на 27. месту.

„Наш долазак на овај европски Куп представља и поновну афирмацију ШК Црвена Звезда на међународној шаховској сцени, узимајући у обзир да је Београд некада био престоница шаха у Европи“, наводи Раичевић.