С поносом можемо да кажемо да је наш клуб један од оснивача Спортског друштва „Црвена Звезда“. 27. априла 1945. године шаховска и још седам секција (кошаркашка, фудбалска, атлетска, веслачка, пливачка, стоно-тениска и одбојкашка) основале су највеће спортско друштво у земљи. Тим поводом,  ШК „Црвена звезда“ ће предстојећег викенда, у просторијама клуба одржати „рођендански“ шаховски турнир.

Информације о турниру:

– рапид, 9 кола – 15 минута по играчу

–  време: субота, 22.04.17. у 11 часова (5 кола), и недеља, 23.04.17. у 11 часова (4 кола)

– локација: Устаничка 64/XIV (у просторијама клуба)

– број места: 41

– Три првопласирана такмичара добијају пехаре

– 5 новчаних награда, прво место 8.000 динара

– 5 новчаних награда за жене, прво место 8.000 динара

– обезбеђене и награде за најстаријег и најмлађег учесника

– пријаве путем телефона 011/344-03-61 (од 10 до 17 часова) или на 063/210-008

– особа за контакт: Раичевић Драгољуб – Раичко (директор клуба)

Šahovski klub Crvena Zvezda

 

Шаховски клуб „Црвена звезда“ има богату традицију. Надамо се да ће нам ова година бити „кључна“ за повратак на стазе старе славе. Мушка селекција вратила се у Прву лигу Србије са жељом да се поново нађе у самом врху домаћег и међународног шаха. Паралелно са њима, поново оформљена женска екипа, своју авантуру започиње из Друге лиге, само са једним циљем, а то је повратак у „елитно“ друштво.

Црвено-бели шахисти увек стреме ка највишим резултатима, јер само тако могу на прави начин да представљају себе и клуб који је изнедрио највећа имена југословенског и српског шаха, као што су: Љубомир Љубојевић, Бора Ивков, Александар Матановић, Светозар Глигорић, Стефан Ђурић, Вера Недељковић, Катарина Јовановић, Гордана Марковић…

Шахисти Звезде освојили су 14 медаља на Шаховским олимпијадама, осам одличја на Првенствима Европе, као и велики број награда на разним међународним такмичењима.

Звездин мушки шаховски клуб освојио је 10 титула екипних првака државе и осам пута Куп, док су шахисткиње два пута освајале Куп Југославије.