S ponosom možemo da kažemo da je naš klub jedan od osnivača Sportskog društva „Crvena Zvezda“. 27. aprila 1945. godine šahovska i još sedam sekcija (košarkaška, fudbalska, atletska, veslačka, plivačka, stono-teniska i odbojkaška) osnovale su najveće sportsko društvo u zemlji. Tim povodom,  ŠK „Crvena zvezda“ će predstojećeg vikenda, u prostorijama kluba održati „rođendanski“ šahovski turnir.

Informacije o turniru:

– rapid, 9 kola – 15 minuta po igraču

–  vreme: subota, 22.04.17. u 11 časova (5 kola), i nedelja, 23.04.17. u 11 časova (4 kola)

– lokacija: Ustanička 64/XIV (u prostorijama kluba)

– broj mesta: 41

– Tri prvoplasirana takmičara dobijaju pehare

– 5 novčanih nagrada, prvo mesto 8.000 dinara

– 5 novčanih nagrada za žene, prvo mesto 8.000 dinara

– obezbeđene i nagrade za najstarijeg i najmlađeg učesnika

– prijave putem telefona 011/344-03-61 (od 10 do 17 časova) ili na 063/210-008

– osoba za kontakt: Raičević Dragoljub – Raičko (direktor kluba)

Šahovski klub Crvena Zvezda

 

Šahovski klub „Crvena zvezda“ ima bogatu tradiciju. Nadamo se da će nam ova godina biti „ključna“ za povratak na staze stare slave. Muška selekcija vratila se u Prvu ligu Srbije sa željom da se ponovo nađe u samom vrhu domaćeg i međunarodnog šaha. Paralelno sa njima, ponovo oformljena ženska ekipa, svoju avanturu započinje iz Druge lige, samo sa jednim ciljem, a to je povratak u „elitno“ društvo.

Crveno-beli šahisti uvek streme ka najvišim rezultatima, jer samo tako mogu na pravi način da predstavljaju sebe i klub koji je iznedrio najveća imena jugoslovenskog i srpskog šaha, kao što su: Ljubomir Ljubojević, Bora Ivkov, Aleksandar Matanović, Svetozar Gligorić, Stefan Đurić, Vera Nedeljković, Katarina Jovanović, Gordana Marković…

Šahisti Zvezde osvojili su 14 medalja na Šahovskim olimpijadama, osam odličja na Prvenstvima Evrope, kao i veliki broj nagrada na raznim međunarodnim takmičenjima.

Zvezdin muški šahovski klub osvojio je 10 titula ekipnih prvaka države i osam puta Kup, dok su šahistkinje dva puta osvajale Kup Jugoslavije.