Победа и реми, то је биланс четвртог дана такмичења на Европском екипном првенству, када је Србија у питању. Цео плен су однеле Српкиње које су победиле шахисткиње из Финске са 3:1. Мушки тим је ремизирао са селекцијом Чешке, било је 2:2.

Код дама су Јована Рапорт и Теодора Ињац ремизирале на првој, односно трећој табли, док су победама на другој и четвртој табли Србији тријумф донеле Јована Ерић и Марина Гајчин. Наша женска екипа тренутно заузима 15. место, а у петом колу ће играти са репрезентацијом Грчке. Комплетну табелу можете погледати овде.

Мушкарци су успели да се изборе за нерешен исход, у дуелу са фаворизованом селекцијом Чешке. После велике борбе поделили су бодове. На првој табли Роберт Маркуш је поражен од једног од најбољих шахиста на турниру, Давида Наваре. Иванишевић Иван и Инђић Александар су ремизирали на другој и четвртој табли, док је једини тријумф на мечу за наш национални тим уписао Милош Перуновић у партији са Жбињеком Храчеком. И мушки представници Србије тренутно заузимају 15. место на табели, а у наредном колу се састају са Француском која је на 16. позицији. Више информација можете добити овде.