Pobeda i remi, to je bilans četvrtog dana takmičenja na Evropskom ekipnom prvenstvu, kada je Srbija u pitanju. Ceo plen su odnele Srpkinje koje su pobedile šahistkinje iz Finske sa 3:1. Muški tim je remizirao sa selekcijom Češke, bilo je 2:2.

Kod dama su Jovana Raport i Teodora Injac remizirale na prvoj, odnosno trećoj tabli, dok su pobedama na drugoj i četvrtoj tabli Srbiji trijumf donele Jovana Erić i Marina Gajčin. Naša ženska ekipa trenutno zauzima 15. mesto, a u petom kolu će igrati sa reprezentacijom Grčke. Kompletnu tabelu možete pogledati ovde.

Muškarci su uspeli da se izbore za nerešen ishod, u duelu sa favorizovanom selekcijom Češke. Posle velike borbe podelili su bodove. Na prvoj tabli Robert Markuš je poražen od jednog od najboljih šahista na turniru, Davida Navare. Ivanišević Ivan i Inđić Aleksandar su remizirali na drugoj i četvrtoj tabli, dok je jedini trijumf na meču za naš nacionalni tim upisao Miloš Perunović u partiji sa Žbinjekom Hračekom. I muški predstavnici Srbije trenutno zauzimaju 15. mesto na tabeli, a u narednom kolu se sastaju sa Francuskom koja je na 16. poziciji. Više informacija možete dobiti ovde.