И порази су део пута ка успеху… Повратак у елитно друштво сам по себи је велики успех, међутим, биће потребно још мало времена да би „Црвена звезда“ вратила свој стари сјај у најјачем националном такмичењу. Неће бити лако, али Звездини шахисти су спремни за изазове и сви у клубу су свесни да је први тријумф у новој сезони веома близу. Ипак, за сада имамо уписана два пораза, од објективно, у овом тренутку бољих тимова. Након изгубљеног дуела од „Новосадског ШК“, уследио је и неуспех у мечу са „ОШК Параћином“. Наш ривал славио је са 4.5:1.5.

Црвено-бели шахисти су одлично парирали противнику на прве две табле. Наш Алекса Стриковић ремизирао је са интермајстором Данијелом Хауардом Фернандесом, док је нерешен исход виђен и у партији између Бошка Абрамовића и интермајстора Дејана Бранковића. Ремијем је завршена и партија на петој табли, где је наш Боривоје Вујачић био изједначен са Матијом Ивићем. Међутим, на три табле противник је однео три победе и тако остварио убедљив тријумф. У дуелу два Стефана на трећој табли, наш капитен Ђурић није успео да избегне пораз од Младеновића. Са друге стране, без бодова су остали и Величковић Саша на четвртој, односно Грубишић Зоран на шестој табли. Бољи од „Звездаша“ били су Цветановић Урош, односно Димитријевић Ненад.

У трећем колу „Црвену звезду“ очекује меч са градским рривалом „Итаком, која важи за један од јачих тимова у шампионату. Надамо се да ће за црвено-беле то бити трећа срећа и да ћемо успети да упишемо прву победу у елитном рангу. САМО НАПРЕД!!!

У осталим мечевима, Југовић је савладао „ВШК Свети Николај“, Нафтагас је био бољи од „Новосадског ШК-а“, док је домаћин такмичења „Словен“ надиграо „Итаку“ у тесном дуелу. Убедљиву победу остварила је и „Јелица“ у дуелу са ШК „Омладинац“, а једини реми виђен је у мечу између „Слоге“ и „Светозара Глигорића“.

 

1 Југовић (Каћ) 4-2 ВШК Свети Николај (Ваљево)
 2 Новосадски ШК (Нови Сад) 2½-3½ Нафтагас (Елемир)
 3 ОШК Параћин (Параћин) 4½-1½ Црвена Звезда (Београд)
 4 Итака (Београд) 2½-3½ Словен (Рума)
 5 Слога Амига (Краљево) 3-3 Светозар Глигорић (Панчево)
 6 Омладинац (Нови Бановци) 1-5 Јелица (Горачићи)

 

После два кола на првом месту са две победе налази се „Јелица ПЕП“, а максималан учинак имају и „Словен“ и „Југовић“. Звезда тренутно заузима претпоследње место.

 

Табела после два кола:

1 Јелица (Горачићи) 6
2 Словен (Рума) 6 8
3 Југовић (Каћ) 6
4 Итака (Београд) 3 7
5 Новосадски ШК (Нови Сад) 3
6 Нафтагас (Елемир) 3 6
7 ОШК Параћин (Параћин) 3 6
8 ВШК Свети Николај (Ваљево) 3
9 Слога Амига (Краљево) 1
10 Светозар Глигорић (Панчево) 1
11 Црвена Звезда (Београд) 0
12 Омладинац (Нови Бановци) 0

 

Занимљиво друго коло виђено је и у женском шампионату. Најубедљивију победу остварио је „БАС“ који је са 4:0 савладао „Новосадски ШК“. Убедљив је био и „Златар“ у дуелу са „Рударом“, било је 3.5:0.5. „Рад“ је тријумфовао над „Шахматним кружоком“ са 2.5:1.5, док су „Југовић“ и „Јелица“, односно „Раднички“ из  Рудоваца и „Раднички“ из Ћуприје одиграли нерешено. Након два кола максималан учинак имају само шахисткиње „Златара“ из Нове Вароши. Више информација о Првој лиги Србије за даме можете пронаћи овде.