Univerzitetski šampionat Evrope polako ulazi u treći i poslednji takmičarski dan, nakon koga će biti poznato ko su najbolji šahisti među studentima, bar kada je u pitanju „Stari kontinent“. Srbija ima tim u muškoj i tim u ženskoj konkurenciji, a obe ekipe postižu odlične rezultate.

Muškarci posle dva dana takmičenja i šest odigranih rundi zauzimaju prvo mesto na tabeli sa pet pobeda i jednim porazom. U prvom kolu su bili bolji od tima „Oksford 2“ iz Velike Britanije, bio je 1.5:0.5 za srpski tim koji čine Marko Nenezić i Vladimir Luković. U drugom je sa 2:0 pobeđen španski fakultet „Pompea Fabra“, dok je u trećem, takođe makcimalnim rezultatom savladan poljski „Ekonomski fakultet“ iz Poznanja, inače jedan od tri predstavnika iz Poljske. Jedini poraz do sada srpski šahisti doživeli su od „Rudarskog fakulteta“ iz Rusije čiji su predstavnici slavili sa 1.5:0.5. U poslednja dva kola ekipa „Univerziteta u Beogradu“ bila je bolja od još jedne ekipe sa poljskog „Ekonomskog fakulteta“ u Poznanju, odnosno od kolega studenata iz Izraela. Stanje na tabeli posle drugog dana takmičenja možete pogledati ovde.

Odlično izdanje na turniru prikazale su i dame koje su trenutno druge na tabeli sa tri pobede i po jendim remijem i porazom. Srpski ti koji nastupa u sastavu Jovana Erić i Adela Velikić u prvom kolu je remizirao sa Poljakinjama sa ekonomije iz Poznanja. U drugom su bile bolje od Portugalki sa 2:0, dok su u trećem izgubile od ruskih studentkinja rudarstva koje su prve na tabeli, bilo je 1.5:0.5 u korist Ruskinja. Ipak, brzo su se vratile na pobednički kolosek i nadigrale studentkinje fizičke kulture iz Mađarske, da bi u poslednjem duelu dana pobedile i Poljakinje sa tehnološkog fakulteta. Stanje na tabeli posle drugog dana takmičenja možete videti ovde.