Ovog avgusta u Sent Luisu biće ispisane nove stranice šahovske istorije. Najprestižniji šahovski turnir na američkom tlu okupiće desetoricu najboljih šahista na svetu, dok će u kasnijem delu manifestacije gde će se šahisti takmičiti u rapid i blic šahu, iz penzije specijalno za tu priliku izaći legendarni Gari Kasparov, koji je dobio posebnu pozivnicu i na takmičenje dolazi bez rejtinga.

U glavnom delu turnira koji je će biti upriličen od 02-11. avgusta, učestvovaće Magnus Karlsen, Hikaru Nakamura, Vesli So (prošlogodišnji pobednik i branilac titule), Maksim Vašje-Lagrav, Fabijano Karuana, Levon Aronjan, Sergej Karjakin, Višvanatan Anand, Jan Nepomnjašči i „vajld kard“ je dobio Piter Svidler.

Turnir koji koji se vodi kao treće kolo Grand Chess Tour-a, igra se za nagradni fond 0d 300.000$, dok će pobedniku, osim šampionskog zvanja i bodova pripasti i 75.000$.

Četvrta stanica na Grand Chess Tour-u biće rapid i blic turnir u Sent Luisu, gde će uz već pomenutog Kasparova učestvovati i još trojica velemajstora koji su dobili specijalne pozivnice, Leinier Dominges, Li Kvang Liem i David Navara, a tu su još i šestorica redovnih učesnika Grand Chess Tour-a, Hikaru Nakamura, Ian Nemopnjašči, Levon Aronjan, Sergej Karjakin, Višvanatan Anand i Fabio Karuana. Turnnir se igra za nagradni fond od 150,000 dolara.

Pogledajte deo atmosfere sa turnira održanog prošle godine.