Првог дана легендарни Рус ремизирао је у све три партије и најавио да ником неће бити лако са њим, без обзира, што је већ више од деценије и по у пензији. На почетку другог дана рапида у Сент Луису, бившег светског шампиона чекао је велики изазов, меч са лидером на табели, Левоном Ароњаном. Међутим, и тај дуел завршен је без победника. „Жилави“ Рус одолео је нападима четвртог шахисте света, али је неколико пута и сам покушао да угрози Јерменина.

Ипак, да ли због исцрпљености од партије са Ароњаном, или због чињенице да је наредни ривал реално био бољи, Каспаров није имао снаге да се супротстави земљаку Јану Непомњашчном и уписао је први пораз по „изласку“ из пензије.

У шестој рунди, искусни Каспаров је успео да се прибере и врати стари ниво игре. Противник му је био Вишванатан Ананд, а дуел је завршен ремијем.

Следећи ривал ипак није „легао“ једном од најбољих шахиста света икада, па је Рус тако уписао и други пораз на такмичењу. Бод му је узео Давид Навара и довео га у незгодну ситуацију да у последња два кола „јури“ бег са зачеља табеле. Добра прилика баш за то чекала га је већ у осмом колу, у ком се састао са још једним учесником са „специјалном позивницом“, Ле Кванг Лијем. После велике борбе Каспаров је успео да оствари прву, а испоставиће се и једину победу у рапид делу такмичења у Сент Луису, пошто је у последњој, деветој рунди поражен од Фабијана Каруане.

Када се све сабере, Каспаров је заузео осмо место са 3.5 бодова. Први је био Ароњан са шест поена, док су друго, односно треће место заузели Каруана и Хикару Накамура са по 5.5 бодова.

Више детаља о мечевима можете видети овде.