Prvog dana legendarni Rus remizirao je u sve tri partije i najavio da nikom neće biti lako sa njim, bez obzira, što je već više od decenije i po u penziji. Na početku drugog dana rapida u Sent Luisu, bivšeg svetskog šampiona čekao je veliki izazov, meč sa liderom na tabeli, Levonom Aronjanom. Međutim, i taj duel završen je bez pobednika. „Žilavi“ Rus odoleo je napadima četvrtog šahiste sveta, ali je nekoliko puta i sam pokušao da ugrozi Jermenina.

Ipak, da li zbog iscrpljenosti od partije sa Aronjanom, ili zbog činjenice da je naredni rival realno bio bolji, Kasparov nije imao snage da se suprotstavi zemljaku Janu Nepomnjaščnom i upisao je prvi poraz po „izlasku“ iz penzije.

U šestoj rundi, iskusni Kasparov je uspeo da se pribere i vrati stari nivo igre. Protivnik mu je bio Višvanatan Anand, a duel je završen remijem.

Sledeći rival ipak nije „legao“ jednom od najboljih šahista sveta ikada, pa je Rus tako upisao i drugi poraz na takmičenju. Bod mu je uzeo David Navara i doveo ga u nezgodnu situaciju da u poslednja dva kola „juri“ beg sa začelja tabele. Dobra prilika baš za to čekala ga je već u osmom kolu, u kom se sastao sa još jednim učesnikom sa „specijalnom pozivnicom“, Le Kvang Lijem. Posle velike borbe Kasparov je uspeo da ostvari prvu, a ispostaviće se i jedinu pobedu u rapid delu takmičenja u Sent Luisu, pošto je u poslednjoj, devetoj rundi poražen od Fabijana Karuane.

Kada se sve sabere, Kasparov je zauzeo osmo mesto sa 3.5 bodova. Prvi je bio Aronjan sa šest poena, dok su drugo, odnosno treće mesto zauzeli Karuana i Hikaru Nakamura sa po 5.5 bodova.

Više detalja o mečevima možete videti ovde.