Sedmo kolo u muškoj konkurenciji donelo je duel dva najbolja tima, ruskog i kineskog i veliki preokret. U tesnim i uzbudljivim partijama, na prve tri table viđen je remi, ali je nakon partije na četvrtoj, Kina slavila i preuzela vođstvo u generalnom plasmanu. Poen koji je možda i odlučio novog šampiona doneo je Čao Li pobedivši Vladimira Fedosejeva. Na kraju je bilo 2.5:1.5 za Kinu.

U ostalim mečevima sedmog kola Belorusija je bez većih problema savladala Egipat sa 3.5:0.5. Remi je viđen samo na drugoj tabli, na ostalim su trijumfovali šahisti Belorusije.

Uz Kinu, možda je najveću pobedu u rundi odela ekipa SAD-a koja je bila bolja od Turske ubedljivo, sa 3:1. Amerikanci su pobedili na drugoj i trećoj tabli, dok su druge dve partije završene podelom bodova.

Adhiban Baskaran je trijumfom na drugoj tabli Indiji doneo pobedu protiv Ukrajine. Bilo je 2.5:1.5.

Istim rezultatom, ali sa više uzbuđenja slavila je Poljska u duelu sa Norveškom. Remi je viđen samo na prvoj tabli, dok su Poljaci pobedili na drugoj i četvrtoj, a Norvežani na trećoj tabli.

Posle sedam kola, Kina je prva sa 12 bodova, dok je Rusija druga sa bodom manje. Poljska ima deset, Indija devet, a SAD i Turska po osam. Kompletnu tabelu možete pogledati ovde.

U ženskoj konkurenciji bez promena u vrhu. Rusija i Ukrajina i dalje dele prvu poziciju, a slede ih Kineskinje.

Ruskinje su se zadržale na vrhu tabele zahvaljujući ubedljivoj pobedi protiv Poljakinja od 3.5:0.5.

Ukrajinke su nešto teže savladale Egipat, bilo je 2.5:1.5, a pobednička ekipa je slavila na drugoj i trećoj tabli, dok je na četvrtoj trijumf ostvario Egipat.

Gruzijke su bile bolje od šahistkinja iz Azerbejdžana sa 3:1. Do trijumfa su stigle zahvaljujući uspesima na prvoj i četvrtoj tabli.

Kina i Indija su odigrale 2:2. Istim rezultatom završen je i meč Amerikanki i selekcije Vijetnama.

Posle sedam odigranih kola, Rusija i Ukrajina imaju po 12 bodova, Kina je na devet, dok Gruzija i Indija imaju po osam bodova. Više detalja možete pronaći ovde.