До краја шампионата остало је још само три кола. Након шест одиграних, селекција домаћина, односно Русија, прва је у обе конкуренције.

Код мушкараца, руски тим је био бољи од Пољске са 3:1, а кључне бодове донели су Јан Непомнијачтчи на другој и Владимир Федосејев на трећој табли. Русија тренутно има 11 бодова.

Бод мање од лидера има национални тим Кине. Кинези су одржали корак са Русима захваљујући тријумфу над Украјином од 2.5:1.5. На три табле виђен је реми, а важну победу остварио је на првој табли Лирен Динг у мечу са Русланом Пономариовим.

Белорусија је потпуно надиграла Норвешку са 3.5:0.5. Победе су остварили Сергеј Жигалко, Владислав Ковалев и Алексеј Федоров.

Репрезентације Индије и Турске су после велике борбе поделиле бодове, било је 2:2, док је Америка (САД) савладала Египат са 3:1.

На деоби треће позиције, иза Русије и Кине налазе се Пољска и Турска са по осам бодова, док је Индија пета са седам поена. САД су далеко од прве позиције са шест освојених бодова, Украјина и Норвешка имају по четири, Белорусија два, док је Египат без бодова.

Када су даме у питању, Рускиње са Украјином деле прву позицију. Шахисткиње селекције домаћина биле су боље од Индије са 3:1, а две победе уписале су Валентина Гунина и Олга Гирја, на трећој и четвртој табли.

Нешто теже до тријумфа су стигле и Украјинке које су победиле Азербејџан са 2.5:1.5. Наталија Жукова и Ина Гапоненко су забележиле тријумфе, Јулија Осмак је поражена од Улвије Фаталјеве, док је Наталија Букса ремизирала.

Кинескиње су надиграле Американке са 3:1, а две победе оствариле су Тан Зонгји и Леи Тинђе, на другој и трећој табли.

Истим резултатом славила је и Грузија у дуелу са Вијетнамом. Бодове за тријумф обезбедиле су Бела Котенашвили на трећој и Саломе Мелиа на четвртој табли.

Пољакиње су очекивано лако славиле у мечу са Египћанкама, било је 3.5:0.5.

Русија и Украјина налазе се на врху табеле са по десет бодова, Кина је на осам, док Пољска и Индија имају по седам поена. Грузија је на шест бодова, док САД, Азербејџан и Вијетнам имају по четири. Египат је без бодова.