Do kraja šampionata ostalo je još samo tri kola. Nakon šest odigranih, selekcija domaćina, odnosno Rusija, prva je u obe konkurencije.

Kod muškaraca, ruski tim je bio bolji od Poljske sa 3:1, a ključne bodove doneli su Jan Nepomnijačtči na drugoj i Vladimir Fedosejev na trećoj tabli. Rusija trenutno ima 11 bodova.

Bod manje od lidera ima nacionalni tim Kine. Kinezi su održali korak sa Rusima zahvaljujući trijumfu nad Ukrajinom od 2.5:1.5. Na tri table viđen je remi, a važnu pobedu ostvario je na prvoj tabli Liren Ding u meču sa Ruslanom Ponomariovim.

Belorusija je potpuno nadigrala Norvešku sa 3.5:0.5. Pobede su ostvarili Sergej Žigalko, Vladislav Kovalev i Aleksej Fedorov.

Reprezentacije Indije i Turske su posle velike borbe podelile bodove, bilo je 2:2, dok je Amerika (SAD) savladala Egipat sa 3:1.

Na deobi treće pozicije, iza Rusije i Kine nalaze se Poljska i Turska sa po osam bodova, dok je Indija peta sa sedam poena. SAD su daleko od prve pozicije sa šest osvojenih bodova, Ukrajina i Norveška imaju po četiri, Belorusija dva, dok je Egipat bez bodova.

Kada su dame u pitanju, Ruskinje sa Ukrajinom dele prvu poziciju. Šahistkinje selekcije domaćina bile su bolje od Indije sa 3:1, a dve pobede upisale su Valentina Gunina i Olga Girja, na trećoj i četvrtoj tabli.

Nešto teže do trijumfa su stigle i Ukrajinke koje su pobedile Azerbejdžan sa 2.5:1.5. Natalija Žukova i Ina Gaponenko su zabeležile trijumfe, Julija Osmak je poražena od Ulvije Fataljeve, dok je Natalija Buksa remizirala.

Kineskinje su nadigrale Amerikanke sa 3:1, a dve pobede ostvarile su Tan Zongji i Lei Tinđe, na drugoj i trećoj tabli.

Istim rezultatom slavila je i Gruzija u duelu sa Vijetnamom. Bodove za trijumf obezbedile su Bela Kotenašvili na trećoj i Salome Melia na četvrtoj tabli.

Poljakinje su očekivano lako slavile u meču sa Egipćankama, bilo je 3.5:0.5.

Rusija i Ukrajina nalaze se na vrhu tabele sa po deset bodova, Kina je na osam, dok Poljska i Indija imaju po sedam poena. Gruzija je na šest bodova, dok SAD, Azerbejdžan i Vijetnam imaju po četiri. Egipat je bez bodova.