Ни трећи дан такмичења у Руми за наш клуб није био шетња по „Парку“  (хотел). Звездини шахисти пружили су јак отпор фаворизованом противнику, али једноставно клуб за који наступају трећи (Иванишевић) и четврти (Инђић) најбољи српски играч по рејтингу, био је у овом тренутку „превелики залогај“ за црвено-беле шахисте. На крају три пораза и три ремија за коначних 4.5:1.5 за екипу „Итака“.

Иван Иванишевић и Александар Инђић су на прве две табле уписали победе над нашим Алексом Стриковићем и Бошком Абрамовићем. Цео бод Итаки донео је и Иван Шаренац који је на шестој табли надиграо нашег Борка Вујачића. На преостале три табле „Звездаши“ Стефан Ђурић, Радован Говедарица и Саша Величковић ремизирали су са Григоријем Опарином, Бојаном Вучковићем и Гојком Вучинићем. Ривал црвено-белих у четвртом колу биће краљевачка „Слога Амига“.

У осталим мечевима „Југовић“ је био надиграо тим „Јелице“ са 4.5:1.5. „Нафтагас“ је био бољи од „ОШК Параћин“ са 3.5:2.5, док је „Новосадски ШК“ славио са убедљивих 5:1 у дуелу са „ВШК Свети Николај“. Победу је уписала и „Слога“ у мечу са екипом „Словена“, било је 4:2. „Светозар Глигорић“ и „Омладинац“ су ремизирали.

 

                                                  Табела после трећег кола

 

Што се тиче трећег кола у елитном рангу код дама, „Југовић“ је остварио максималну победу у дуелу са „Сомборским ШК“, водећа „Јелица“ је са 3:1 била боља од екипе „Шахматни кружок“, док је „Рад“ са 3.5:0.5 надиграо „Новосадски ШК“. Истим резултатом славио је и „Раднички“ у мечу са тимом „Рудара“, а нешто неизвеснију победу однео је „БАС“ против „Златара“ 2.5:1.5.

 

# Екипа Mp3 Bp1
1 Јелица (Горачићи) 7 9
2 Југовић (Каћ) 7 9
3 БАС (Београд) 6 8
4 Златар (Нова Варош) 6
5 Рад (Београд) 6 7
6 Раднички (Рудовци) 4
7 Шахматни кружок (Нови Сад) 3 5
8 Новосадски ШК (Нови Сад) 3
9 Раднички (Ћуприја) 1
10 Рудар (Костолац) 0 1
11 Сомборски ШК (Сомбор) 0 0