Ni treći dan takmičenja u Rumi za naš klub nije bio šetnja po „Parku“  (hotel). Zvezdini šahisti pružili su jak otpor favorizovanom protivniku, ali jednostavno klub za koji nastupaju treći (Ivanišević) i četvrti (Inđić) najbolji srpski igrač po rejtingu, bio je u ovom trenutku „preveliki zalogaj“ za crveno-bele šahiste. Na kraju tri poraza i tri remija za konačnih 4.5:1.5 za ekipu „Itaka“.

Ivan Ivanišević i Aleksandar Inđić su na prve dve table upisali pobede nad našim Aleksom Strikovićem i Boškom Abramovićem. Ceo bod Itaki doneo je i Ivan Šarenac koji je na šestoj tabli nadigrao našeg Borka Vujačića. Na preostale tri table „Zvezdaši“ Stefan Đurić, Radovan Govedarica i Saša Veličković remizirali su sa Grigorijem Oparinom, Bojanom Vučkovićem i Gojkom Vučinićem. Rival crveno-belih u četvrtom kolu biće kraljevačka „Sloga Amiga“.

U ostalim mečevima „Jugović“ je bio nadigrao tim „Jelice“ sa 4.5:1.5. „Naftagas“ je bio bolji od „OŠK Paraćin“ sa 3.5:2.5, dok je „Novosadski ŠK“ slavio sa ubedljivih 5:1 u duelu sa „VŠK Sveti Nikolaj“. Pobedu je upisala i „Sloga“ u meču sa ekipom „Slovena“, bilo je 4:2. „Svetozar Gligorić“ i „Omladinac“ su remizirali.

 

                                                  Tabela posle trećeg kola

 

Što se tiče trećeg kola u elitnom rangu kod dama, „Jugović“ je ostvario maksimalnu pobedu u duelu sa „Somborskim ŠK“, vodeća „Jelica“ je sa 3:1 bila bolja od ekipe „Šahmatni kružok“, dok je „Rad“ sa 3.5:0.5 nadigrao „Novosadski ŠK“. Istim rezultatom slavio je i „Radnički“ u meču sa timom „Rudara“, a nešto neizvesniju pobedu odneo je „BAS“ protiv „Zlatara“ 2.5:1.5.

 

# Ekipa Mp3 Bp1
1 Jelica (Goračići) 7 9
2 Jugović (Kać) 7 9
3 BAS (Beograd) 6 8
4 Zlatar (Nova Varoš) 6
5 Rad (Beograd) 6 7
6 Radnički (Rudovci) 4
7 Šahmatni kružok (Novi Sad) 3 5
8 Novosadski ŠK (Novi Sad) 3
9 Radnički (Ćuprija) 1
10 Rudar (Kostolac) 0 1
11 Somborski ŠK (Sombor) 0 0