U muškoj konkurenciji za iznenađenje dana pobrinula se Turska. Šahisti te zemlje, jednostavno vole da muče favorite. Posle nerešenog ishoda sa Ukrajinom, remizirali su i sa Rusijom. Njihov susret završen je remijem na sve četiri table, za konačih 2:2.

Kina je i drugog dana takmičenja bila uspešna.Savladana je Indija sa 2.5:1.5. Zasluge za trijumf idu Jangji Juu, koji je pobedio na drugoj tabli, dok su drugi šahisti odigrali nerešeno.

Ukrajinci ponovo bez trijumfa, u meču sa selekcijom Belorusije bilo je 2:2, uz nerešene ishode na sve četiri table.

Najuspešnija za sada je Poljska, koja je u derbiju kola sa 2.5:1.5 savladala SAD. Pobedu je na prvoj tabli doneo Radoslav Vojtašek, dok su na ostalim tablama takmičari podelili bodove.

Norveška se oporavila nakon poraza od Amerikanaca u prvom kolu i uspela da upiše prvi trijumf na takmičenju. Zemlja iz koje potiču Vikinzi nadigrala je Egipat sa 2.5:1.5. Na prvoj tabli viđen je remi, Norveška je odnela pobede na drugoj i četvrtoj, a Egipat na četvrtoj tabli.

Nakon dva odigrana kola, vode Kina i Poljska sa po četiri boda, sledi Rusija sa bodom manje,

Kod dama Rusija je ponovo bila ubedljiva. Sa 3:1 savladan je tim Vijetnama. Pobede su donele Valentina Gunina na trećoj, odnosno Aleksandra Gorjačkina na četvrtoj tabli.

Kineskinje ni posle dva odigrana kola nemaju trijumf. Nakon ubedljivog poraza od Rusije u prvom kolu, sa Ukrajinkama su podelile plen u drugoj rundi. Bilo je 2:2. Natalija Žukova izgubila je od svetske prvakinje Tan Žongji, ali je balans vratila Ina Gaponenko trijumfom na drugoj tabli. Preostala dva meča odigrana su bez pobednika.

Pobednika nije bilo ni na susretu Gruzije i Poljske. Gruzijke su iskoristile snagu svojih pahistkinja na prvoj i frugoj tabli, dok je Poljska to nadoknadila pobedama na trećoj i četvrtoj. Na kraju 2:2.

Deluje da je drugog dana Azerbejdžan imao najlakši posao, pošto je sa 4:0 deklasirao Egipat.

Nakon dva dana takmičenja u generalnom plasmanu sa maksimalna četiri osvojena boda vodi selekcija domaćina, Rusija. Bod manje imaju Poljska Indija i Ukrajina, dok je jedan od favorita takmičenja, Kina, na dva osvojena boda.