Posle više od 30 godina pauze, šahisti Crvene Zvezde vratili su se na međunarodnu šahovsku scenu odličnim uspehom u Kupu šampiona Evrope u Novom Sadu, gde su u konkurenciji 62 ekipe izborili plasman među prvih 17 klubova.

Zvezdini šahisti posle ovog šampionata, održanog od 6. do 13. novembra, sa četiri pobede, jednim nerešenim i dva izgubljena meča, dele od 12. do 17. mesta sa još pet timova iz Evrope, rekao je na konferenciji za novinare direktor ŠK Crvena Zvezda Dragoljub Raičević.

Staru slavu šahista Crvene Zvezde, prema njegovim rečima, povratili su velemajstori i osvajači brojnih trofeja Dejan Antić, Boško Abramović, Stefan Đurić, Radomir Govedarica, Saša Veličković i Borko Vujačić.

Samo dve nedelje ranije, crveno-beli šahisti su ubeležili još jedan veliki uspeh – ulazak u Prvu ligu Srbije, nakon potpune dominacije nad 14 ekipa u Premijer ligi Beograda, igranoj od 8. do 22. Oktobra, podsetio je predsednik Upravnog odbora ŠK Crvena Zvezda Zoran Grubišić.

ŠK Crvena Zvezda će, u saradnji sa Opštinom Voždovac, biti domaćin „Svetoandrejskog kupa“ u ubrzanom šahu, koji će, povodom slave te opštine, biti održan 10. decembra 2016. godine u prostorijama kluba u Ustaničkoj ulici br.64/14.

U Šahovskom klubu Crvena Zvezda u toku je upis u Školu šaha za decu „Crvena Zvezda – Svetozar Gligorić“, uzrasta od 6 godina i stariju, koju će od februara sledeće godine u prostorijama kluba (Ustanička 64/14) šahovskim strategijama i veštinama učiti naš fidemajstor Borko Vujačić.