Женска селекција ШК „Црвена звезда“

Женску селекцију ШК „Црвена звезда“ чини спој младости и искуства. Њихов циљ је да клуб у што краћем року врате у Прву лигу Србије, а потом и у сам врх домаћег, али и међународног шаха, где му је и место.

Екипу предводи женски ФИДЕ мајстор и шаховски судија Јадранка Груић. Она је искусна шахисткиња са дугогодишњом успешном каријером, која осим одличних играчких достигнућа, има сјајне резултате и као (лиценцирани) тренер.

Управо таква особа је потребна тиму чије су три преостале представнице младе и суперталентоване шахисткиње којима се предвиђају велики домети: Женски ФИДЕ мајстор Теодора Ракић (18), женски ФИДЕ мајстор Катарина Остојић (15) и мајсторски кандидат Марија Станимировић (19).

Најмлађа црвено-бела дама, Катарина Остојић, изнела је своја очекивања уочи почетка Друге лиге Србије:

Од екипе очекујем доста. Да ћемо у овој лиги бити први и да ћемо играти у Првој лиги Србије. Имамо добру екипу, тако да би требало да остваримо жељени пласман.

Мечеви Друге лиге Србије (група Београд) одржавају се у просторијама ШК „Црвена звезда“. Такмичење ће трајати до деветог маја, а у Прву лигу Србије пролази само првопласирана екипа. Осим „Црвене звезде“, учествују још „Тадић“, „Краљ“, „Раднички“ и „Лештане“.