Ženska selekcija ŠK „Crvena zvezda“

Žensku selekciju ŠK „Crvena zvezda“ čini spoj mladosti i iskustva. Njihov cilj je da klub u što kraćem roku vrate u Prvu ligu Srbije, a potom i u sam vrh domaćeg, ali i međunarodnog šaha, gde mu je i mesto.

Ekipu predvodi ženski FIDE majstor i šahovski sudija Jadranka Gruić. Ona je iskusna šahistkinja sa dugogodišnjom uspešnom karijerom, koja osim odličnih igračkih dostignuća, ima sjajne rezultate i kao (licencirani) trener.

Upravo takva osoba je potrebna timu čije su tri preostale predstavnice mlade i supertalentovane šahistkinje kojima se predviđaju veliki dometi: Ženski FIDE majstor Teodora Rakić (18), ženski FIDE majstor Katarina Ostojić (15) i majstorski kandidat Marija Stanimirović (19).

Najmlađa crveno-bela dama, Katarina Ostojić, iznela je svoja očekivanja uoči početka Druge lige Srbije:

Od ekipe očekujem dosta. Da ćemo u ovoj ligi biti prvi i da ćemo igrati u Prvoj ligi Srbije. Imamo dobru ekipu, tako da bi trebalo da ostvarimo željeni plasman.

Mečevi Druge lige Srbije (grupa Beograd) održavaju se u prostorijama ŠK „Crvena zvezda“. Takmičenje će trajati do devetog maja, a u Prvu ligu Srbije prolazi samo prvoplasirana ekipa. Osim „Crvene zvezde“, učestvuju još „Tadić“, „Kralj“, „Radnički“ i „Leštane“.