Ženska selekcija ŠK „Crvena zvezda“ se posle višegodišnje pauze vratila na domaću šahovsku scenu. Crveno-bele šahistkinje učestvuju u Drugoj ligi Srbije (grupa Beograd) i nakon tri odigrana kola bukvalno kucaju na vrata Prve lige Srbije.

U prvom zvaničnom ekipnom meču, crveno-bele dame nadigrale su rivalke iz ŠK „Kralj“. Pobedile su na sve četiri table i slavile ukupnim rezultatom 4:0.

U drugom kolu savladan je ŠK “ Leštane. „Zvezdašice“ su remizirale na prvoj tabli, dok su na drugim slavile. Na kraju je bilo 3.5:0.5 u korist ŠK „Crvena zvezda“.

Treći rival pokazao se kao najneugodniji do sada. Ekipa ŠK „Tadić“ uspela je da Zvezdinim predstavnicama oduzme jedan bod, ali više od toga nisu mogle. Naše dame su bile ubedljive na ostalim tablama i slavile sa 3:1.

Jedno kolo pre kraja takmičenja, šahistkinje „Crvene zvezde“ su prve u generalnom plasmanu. Na putu do Prve lige Srbije stoji im još samo ŠK „Radnički“ sa kojim se sastaju večeras. Nadamo se da će Jadranka, Teodora, Katarina i Marija biti ubedljive kao i prethodnih dana i obezbediti učešće u elitnom rangu, za koji su više puta dokazale da imaju kvalitet. NAPRED ZVEZDAŠICE!!!