Iako se igralo u Turskoj, Rusi su bili ti koji su dominirali tokom ovog sedmodnevnog takmičenja. Prvo mesto u ekipnoj konkurenciji kod muškaraca osvojio je tim „Globus“. Taj podatak i ne čudi mnogo, kada se zna da za tu ekipu nastupaju Vladimir Kramnik, Šakrijar Mameđarov, Aleksandar Griščuk, Sergej Karjakin, Aniš Giri, Ian Nepomnjašči, a kao rezerve tu su i Anton Korobov i Denis Kismatulin.

 

Šahisti „Globusa“ su takmičenje završili bez poraza. U sedam susreta zabeležili su pet pobeda i dva remija i sa 12 osvojenih bodova zasluženo stigli do prvog mesta. Ulogu prvog favorita opravdali su već u prvom kolu kada su sa 6:0 deklasirali predstavnika sa Islanda „Flojnir“. U drugoj rundi su nešto teže izašli na kraj sa šahistima rumunskog kluba „Baja Mar“, bilo je 4.5:1.5. Prvi ozbiljan test imali su trećem kolu, gde su se sastali sa četvrtom ekipom po rangu na takmičenju, češkim „AVE Novim Borom“. I za njih se može reći da imaju supertim za koji nastupaju Radoslav Vojtašek, Pentala Harikrišna i David Navara. Ipak, predstavnici „Globusa“ uspeli su u tesnoj završnici da slave sa 3.5:2.5. Četvrta runda donela je nešto laakšeg protivnika, makedonski „Gambit Aseko See“ koji je savladan sa 5.5:0.5. Iako tek šesti favorit za osvajanje prvog mesta, azerbejdžanski „Odlar Jurdu“ uspeo je da izbori remi sa Rusima. Isto je u narednom kolu pošlo za rukom i makedonskom „Alkaloidu“, za koji nastupaju Liren Ding i Pavel Eljanov. U poslednjoj rundi su rutinski nadigrali zamljake „Legasi skver kapital“ sa 4.5:1.5.

Drugo i treće mesto su zauzeli jedina dva tima koji su uspeli da remiziraju sa Rusima, „Alkaloid“ koji je imao 11 poena, koliko i trećeplasirani „Odlar Jurdu“. U konkurenciji muškaraca ukupno je učestvovalo 36 klubova iz 23 zemlje.

Sa druge strane, kod dama je bilo tri puta manje klubova učesnika, a čak trećinu čine ekipe iz Turske. Posle velike borbe do zvanja šampiona stigle su šahistkinje kluba „Batumi“ iz Gruzije. One su zabeležile pet pobeda i po remi i poraz, a isti učinka imala je i drugoplasirana ekipa „Odlar Jurdu“ iz Azerbejdžana. Treće mesto zauzela je beloruska ekipa „Bosa Nova“

 

Šahistkinje iz Gruzije takmičenje su počele trijumfom nad domaćom „Anatolijom“ od 2.5:1.5. U drugom kolu su poražene od ekipe „Odlar Jurdu“ sa 2.5:1.5, da bi se u trećem vratili na pobednički kolosek trijumfom nad timom „UGRA“ iz Rusije. To kolo je bilo važno i jer je „Odlar Jurdu“ poražen od tima „Bosa Nova“. Četvrta runda donela je pobedu nad „Marmarom“ od 3.5:0.5. Peta je bila možda i odlučujuća, s obzirom da je tu pobeđena ekipa „Bosa Nova“ sa 2.5:1.5. Ubšestoj rundi savladan je ruski „Legasi skver kapital“ sa 3:1, dok su u sedmoj remizirale sa studentkinjama iz Temišvara. Ekipa „Batumi“ je pre početka takmičenja bila prvi favorit turnira i tu ulogu je i opravdala.