Други такмичарски дан на Европском екипном првенству у шаху био је до пола успешан за Србију. Мушка екипа је у једном изједначеном сусрету са селекцијом Хрватске, тесно поражена са 1.5:2.5, док су даме истим резултатом биле боље од репрезентације Швајцарске.

Код мушког тима се испоставило да је дуел на првој табли одлучио цео меч. Роберт Маркуш се борио са Иваном Шарићем, али је на крају ипак поражен, док су на осталим таблама виђени нерешени исходи. Хрватска после два кола има максималан учинак, као још шест репрезентација, док је Србија тренутно 17. тим на шампионату са половичним учинком. У трећем колу наши репрезентативци ће играти са комшијама из Црне Горе. Комплетну табелу можете погледати овде.

Женски тим је после пораза на отварању такмичења успео да се консолидује и стигне до прве победе на шампионату. Две Јоване, Рапорт и Ерић на првој и другој табли су донеле бодове Србији. Мила Жарковић је изгубила на трећој, док је Теодора Ињац ремизирала на четвртој табли, што је било довољно да српски женски тим у треће коло уђе у победничкој атмосфери. Тамо их чека селекција Јерменије. Српкиње тренутно заузимају 15. место. Комплетну табелу за даме можете погледати овде.