Drugi takmičarski dan na Evropskom ekipnom prvenstvu u šahu bio je do pola uspešan za Srbiju. Muška ekipa je u jednom izjednačenom susretu sa selekcijom Hrvatske, tesno poražena sa 1.5:2.5, dok su dame istim rezultatom bile bolje od reprezentacije Švajcarske.

Kod muškog tima se ispostavilo da je duel na prvoj tabli odlučio ceo meč. Robert Markuš se borio sa Ivanom Šarićem, ali je na kraju ipak poražen, dok su na ostalim tablama viđeni nerešeni ishodi. Hrvatska posle dva kola ima maksimalan učinak, kao još šest reprezentacija, dok je Srbija trenutno 17. tim na šampionatu sa polovičnim učinkom. U trećem kolu naši reprezentativci će igrati sa komšijama iz Crne Gore. Kompletnu tabelu možete pogledati ovde.

Ženski tim je posle poraza na otvaranju takmičenja uspeo da se konsoliduje i stigne do prve pobede na šampionatu. Dve Jovane, Raport i Erić na prvoj i drugoj tabli su donele bodove Srbiji. Mila Žarković je izgubila na trećoj, dok je Teodora Injac remizirala na četvrtoj tabli, što je bilo dovoljno da srpski ženski tim u treće kolo uđe u pobedničkoj atmosferi. Tamo ih čeka selekcija Jermenije. Srpkinje trenutno zauzimaju 15. mesto. Kompletnu tabelu za dame možete pogledati ovde.