I dalje muški i ženski tim koji na Kritu u okviru Evropskog ekipnog prvenstva predstavljaju Srbiju, ne uspevaju da usklade rezultate. Treće kolo bilo je uspešno za „momke“ koji su ubedljivo savladali Crvnu Goru sa 3.5:0.5, dok su dame ubedljivo poražene od selekcije Jermenije sa 3:1.

U duelu sa Crnom Gorom, dileme oko pobednika nije bilo. Robert Markuš je na prvoj tabli na digrao Nikolu Đukića. Uspešan je bio i Ivanišević Ivan sa Blagojević Dragišom na drugoj tabli, a ceo bod srpskom timu doneo je i Aleksandar Inđić u meču sa Kalezić Blažom. Jedini remi viđen je na tabli tri, gde su Marko Perunović i Luka Drašković podelili bodove. Srbi trenutno zauzimaju 11. poziciju sa dve pobede i porazom. U sledećem kolu sastaju se sa  u četvrom kolu igraju sa selekcijom Češke. Kod muškaraca prvo mesto drži reprezentacija Rusije koja jedina ima maksimalan učinak. Tabelu možete pogledati ovde.

Srpkinje su posle tri kola ostale na jednoj pobedi. Prejake za naše predstavnice bile su šahistkinje Jemenije koje su slavile na prve tri table, dok je jedini bod našem nacionalnom timu donela Marina Gajčin na četvrtoj tabli. Naše šahistkinje trenutno zauzimaju 21. mesto sa pobedom i dva poraza. U četvrtom kolu sastaju se sa reprezentacijom Finske. Trenutno kod dama Gruzija, Španija, Poljska i Rusija imaju maksimalni učinak. Tabelu možete videti ovde.