Sada se već može reći da su Poljaci u seriji pobeda. Slavili su u sve tri dosadašnje runde šampionata, a u poslednjem kolu su savladali Egipat sa 3:1 i tako sačuvali lidersku poziciju. Pobedničke poene osvojili su Radoslav Vojtašek i Jan Krzištof Duda na prvoj, odnosno drugoj tabli. Druge dve partije završene su nerešeno.

Derbi trećeg kola između Rusije i Ukrajine pripao je domaćinu prvenstva. Rusi su jedva došli do trijumfa od 2.5:1.5, a najzaslužniji za osvajanje dva važna boda bio je Jan Nepomniačtči, koji je na drugoj tabli bio bolji od Antona Korobova, dok su preostali dueli završeni bez pobednika.

Istim rezultatom Indija je nadigrala Belorusiju. I taj susret rešen je na drugoj tabli, gde je Baskaran Adhiban bio bolji od Vladislava Kovaleva, dok su ostali remizirali.

I Turska je sa 2.5:1.5 trijumfovala nad Norveškom. Dva boda Turcima u generalnom plasmanu doneo je Vahap Sanal na četvrtoj tabli.

U partiji koja je na papiru obećavala, SAD i Kina odigrali su nerešeno 2:2, zabeleživši remije na svim tablama.

Nakon tri kola Poljska, koja zna samo za pobede, nalazi se na prvom mestu sa šest bodova. Slede prvi favoriti takmičenja, Rusija i Kina sa po pet.

Kod dama je Rusija remizirala sa Azerbejdžanom. Poraz Valentine Gunine na drugoj tabli, uspešno je neutralisasa Olga Girja trijumfom na četvrtoj.

Ukrajina je pobedom nad Indijom od 2.5:1.5 uspela da se izjednači sa Ruskinjama na prvoj poziciji. Trijumf Ukrajini donela je Ina Gaponenko, koja je jedina uspela da slavi na drugoj tabli, dok su ostale šahistkinje remizirale.

Amerikanke su upisale još jednu nerešenu partiju. Ovaj put bodove su podelile sa Poljakinjama, bilo je 2:2. Poen SAD-u donela je Sabina-Frančeska Fojsor na drugoj tabli, dok je pobedu za Poljsku odnela Klaudija Kulon na trećoj. Mečevi na prvoj i četvrtoj tabli završeni su bez pobednika.

Kina je uspela da tesno slavi u duelu sa Vijetnamom, koji je završen sa 2.5:1.5 u korist Kineskinja. Bodove pobednicama donele su Ju Veijun na prvoj, odnosno Lei Tingđe na trećoj tabli, dok je bod za Bijetnam upisala Ti Bao Tram Hoang. Meč na četvrtoj završen je remijem.

Polako postaje jasno da je Egipat najslabija ekipa na ovogodišnjem šampionatu. Deojke koje dolaze iz zemlje piramida ponovo su ubedljivo poražene sa 4:0, ovaj put od Gruzije.

Nakon tri kola Rusija i Ukrajina dele prvo mesto sa po pet poena, dok ih u stopu sa po četiri poena prate Gruzija i Poljska.