Студенти Универзитета у Београду сјајно су се показали на универзитетском првенству Европе у шпанској Фуенхироли. Након три дана такмичења у рапиду, представници Србије у мушкој и женској конкуренцији освојили су сребрне медаље. Женски тим представљао је двојац Адела Великић и Јована Ерић, док су мушку екипу чинили Марко Ненезић и Владимир Луковић.

Мушки тим је до другог места на првенству стигао после одиграних девет кола у којима је остварио седам победа и два пораза. У трећи, последњи дан такмичења ушли су са пола бода више од, у том тренутку другопласиране екипе руског Универзитета Урал. У последња три меча, наш тим је савладао прву екипу Оксфорда и други тим Универзитета Варвик, али је у последњој рунди неочекивано поражен од пољског АГХ Универзитета, што је искористила екипа руског Урала, која је са три везане победе дошла до злата. Сребро је огроман успех и све честитке српском мушком тиму на постигнутим резултатима. Више информација можете видети овде.

Исто тако велики подвиг, дан раније, оствариле су и даме, које су после пет одиграних кола забележиле три победе, реми и пораз. Прво место, као и у конкуренцији мушкараца заузео је руски Универзитет Урал. Браво за српски женски тим. Више детаља можете сазнати овде.

Наши шахисти су и појединачно забележили одличне резултате на својим таблама. Јована Ерић је освојила златну медаљу на другој табли, сребра на првим таблама узели су Марко Ненезић и Адела Великић, док је Владимир Луковић на другој табли заслужио бронзу.