Studenti Univerziteta u Beogradu sjajno su se pokazali na univerzitetskom prvenstvu Evrope u španskoj Fuenhiroli. Nakon tri dana takmičenja u rapidu, predstavnici Srbije u muškoj i ženskoj konkurenciji osvojili su srebrne medalje. Ženski tim predstavljao je dvojac Adela Velikić i Jovana Erić, dok su mušku ekipu činili Marko Nenezić i Vladimir Luković.

Muški tim je do drugog mesta na prvenstvu stigao posle odigranih devet kola u kojima je ostvario sedam pobeda i dva poraza. U treći, poslednji dan takmičenja ušli su sa pola boda više od, u tom trenutku drugoplasirane ekipe ruskog Univerziteta Ural. U poslednja tri meča, naš tim je savladao prvu ekipu Oksforda i drugi tim Univerziteta Varvik, ali je u poslednjoj rundi neočekivano poražen od poljskog AGH Univerziteta, što je iskoristila ekipa ruskog Urala, koja je sa tri vezane pobede došla do zlata. Srebro je ogroman uspeh i sve čestitke srpskom muškom timu na postignutim rezultatima. Više informacija možete videti ovde.

Isto tako veliki podvig, dan ranije, ostvarile su i dame, koje su posle pet odigranih kola zabeležile tri pobede, remi i poraz. Prvo mesto, kao i u konkurenciji muškaraca zauzeo je ruski Univerzitet Ural. Bravo za srpski ženski tim. Više detalja možete saznati ovde.

Naši šahisti su i pojedinačno zabeležili odlične rezultate na svojim tablama. Jovana Erić je osvojila zlatnu medalju na drugoj tabli, srebra na prvim tablama uzeli su Marko Nenezić i Adela Velikić, dok je Vladimir Luković na drugoj tabli zaslužio bronzu.