Када сумирамо утиске са так завршеног екипног Европског првенства, стиче се у утисак да је селекција Русије најуспешнија на овогодишњем такмичењу у Грчкој. Рускиње су дошле до злата, а њихове колеге из мушког тима су у претпоследњем колу испустиле победничко постоље у директном окршају са Азербејџаном, па су завршили на другом месту.

Када је мушка конкуренција у питању, треће место је заузела репрезентација Украјине, која је имала исти број бодова као и четвртопласирана Хрватска. Код дама су тик испод Рускиња завршиле шахисткиње Грузије, док је треће место као и код мушкараца, припало Украјини.

Што се Србије тиче, наше селекције су на крају, може се рећи, имале половичан учинак. Даме су надмашиле очекивања, док су мушкарци били испод пројектованог 17. места које им се предвиђало пре почетка шампионата. Мушки тим Србије завршио је на 22. месту, са по три победе, пораза и ремија. Са друге стране, Српкиње су са по четири победе и пораза и једним ремијем заузеле 15. позицију, што је чак за четири места боље од ранга који им се предвиђао пре почетка такмичења.

Иначе, мушки тим је ремизирао са шахистима Јерменије, док су даме поражене од селекције Азербејџана са 2.5:1.5. Комплетне табеле такмичења за мушкарце и жене можете погледати овде, односно овде.